Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Αγάπη Τσακλίδου

 




Η Αγάπη Τσακλίδου, εάν ζούσε,  θα γιόρταζε το όνομα της,  το τόσο όμορφο και μοναδικό που αντιπροσωπεύει το κορυφαίο συναίσθημα του ανθρώπου.


Πέρασαν έξι μήνες από τότε που η Αγάπη έχασε , μαζί με άλλους πενηνταέξι  συνανθρώπους μας, τη ζωή της, τόσο άδικα και  βάρβαρα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Η Αγάπη, ήταν ένα νέο κορίτσι, φοιτήτρια, έκανε όμορφες σκέψεις για τη ζωή και για τη ζωή της, μια από αυτές ήταν το τραγούδι και μαζί με τη δασκάλα της στη φωνητική τη  Ζωή Παπαδοπούλου, ήθελε να την κάνει πράξη.


Η φωνή της όπως την ακούτε είναι ηχογραφημένη στο κινητό για τα μαθήματά τους νιώθοντας όπως γράφει η δασκάλα της,  η οποία μοιράστηκε μαζί μας τον ήχο της Αγάπης, σαν να την ξέρεις από πάντα.....

φωνή της Αγάπης ακούγεται οικεία, σαν να ακούς να τραγουδά ένα δικός σου άνθρωπος. Και πράγματι τα παιδιά των Τεμπών, είναι παιδιά όλης της Ελλάδας, γιατί ο πόνος για τον άδικο θάνατό τους, ένωσε όλους τους Έλληνες. Αν υπήρχε τσίπα στους ανευθυνοϋπεύθυνους αυτού του κράτους, σήμερα η Αγάπη θα τραγουδούσε ακόμα και θα χαιρόταν τη ζωή της.

Έξι μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία που το πανελλήνιο χαρακτήρισε ως προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ο πόνος των συγγενών των θυμάτων παραμένει ακατάπαυστος, όπως και ο πόθος τους για απονομή δικαιοσύνης. Και το πιο σημαντικό ζητούμενο είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη αυτών των 57 μαρτύρων που έχασαν τις ζωές τους γιατί εμπιστεύτηκαν τις υποδομές ενός ξεχαρβαλωμένου και τυχοδιωκτικού κράτους που βάζει το κέρδος πάνω από την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η Ζωή Παπαδοπούλου συνόδεψε το συγκινητικό βίντεο με μερικά λόγια από καρδιάς:

«Αυτό το φανταστικό πλάσμα γιορτάζει σήμερα! Γιορτάζει το υπέροχο όνομα της το τόσο αντιπροσωπευτικό στον σπάνιο χαρακτήρα της.. Αγάπη Τσακλίδου. Πέρασαν ήδη 6 μήνες που έχασε τόσο άδικα και βάρβαρα τη ζωή της στα Τέμπη. Η φωνή της όπως την ακούτε σε αυτό το βίντεο που φανταστείτε είναι ηχογραφημένη απλά στο κινητό για τα μαθήματα μας, αγγελική, ζεστή σαν να την ξέρεις από πάντα…».Η Αγάπη είχε πολλά να ζήσει, να δει, να χαρίσει,  να προσφέρει, με την ομορφιά της ψυχής της και με το ταλέντο της!


Να μην την ξεχάσουμε και να μην ξεχάσουμε!!!!