Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Αντίσταση στην προπαγάνδα και στην Ύβρη, αντίσταση στους εισβολείς και τους δολοφόνους!




 Θεοφάνης Μαλκίδης 


Μας έχουν πει για συνωστισμό στη Σμύρνη και υβρίζουν τα θύματα της Γενοκτονίας, 

έχουν ονομάσει τον σφαγέα- δάσκαλο του Χίτλερ  Μουσταφά Κεμάλ μεγάλο ηγέτη, 

ετοιμάζουν την  νομιμοποίηση της Τουρκικής κατοχής  στην Κύπρο, 

προπαγανδίζουν συνεχώς ότι η Τουρκία έχει  δικαιώματα στο Αιγαίο, 

σιωπούν για την καθημερινή εισβολή στον Έβρο και τα νησιά, 

ψεύδονται συνεχώς για όλα,


Την ώρα που ετοιμάζεται παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη στιγμή που η σύμμαχος της Τουρκίας και αγαπημένο παιδί της σωστής πλευράς της ιστορίας, το Αζερμπαϊτζάν, βομβαρδίζει αμάχους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

και ήδη υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά!!


Στηρίζουμε την Αρμενία, υψώνουμε τη φωνή μας, το λόγο μας και κάνουμε πράξη την αντίσταση μας απέναντι στο φασισμό και τον επεκτατισμό του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.


Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας .



 

Στο 1:52:12 




 
 

Σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 πριν από λίγη ώρα, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση πυροβολικού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ, στοχεύοντας κυρίως εναντίον της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ. 

Σειρήνες ήχησαν σε όλη την επικράτεια, σχολεία εκκενώθηκαν ενώ ο πληθυσμός βιώνει για μια ακόμη φορά την βαρβαρότητα των αζερικών στρατιωτικών εκτενών επιχειρήσεων εναντίον του.

 Μετά την πλήρη πολιορκία και τον αποκλεισμό των Αρμενίων του Αρτσάχ, που για εννιά ολόκληρους μήνες κράτησε αποκομμένους τους πολίτες του Αρτσάχ από τον υπόλοιπο κόσμο, το δικτατορικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει τους άμαχους Αρμένιους,, με σκοπό να εξαλείψει πλήρως τον Αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ. Πυροβολικό, UAV και ρουκέτες χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα σε κατοικημένες περιοχές. 

 Συγχρόνως το Μπακού κινητοποιεί μια έντονη προπαγάνδα παραπληροφόρησης, που ήδη αναπαράγεται από κάποια μέσα, μιλώντας για νάρκες σε αυτοκινητοδρόμους, ή τρομοκρατικές επιθέσεις Αρμενίων. Το Αζερμπαϊτζάν υπονομεύει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή.

 Τα τελευταία δυό χρόνια οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν διενεργούν εθνοκάθαρση εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας διάφορες, ευφάνταστες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών προκλήσεων, εκφοβισμού των κατοίκων και ψυχολογικής τρομοκρατίας. Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζει ακόμα μιά φορά την τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, βάλλοντας εναντίον του άμαχου πληθυσμού, εμποδίζοντας την ασφαλή μετακίνηση πολιτών, οχημάτων και φορτίων προς αμφότερες κατευθύνσεις μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν, 

 Αθήνα, 19η Σεπτεμβρίου 2023 Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος