Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ludwigshafen για τη Γενοκτονία. Ένα αφιέρωμα στη μνήμη του πρωτεργάτη της ανάδειξης της Γενοκτονίας Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 



Οι εκδηλώσεις φέτος του  Συλλόγου Ποντίων Ludwigshafen για την 19η Μαΐου ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του πρωτεργάτη ανάδειξης της Γενοκτονίας Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ludwigshafen, όπου στη συνέχεια  τα μικρά παιδιά του Συλλόγου απήγγειλαν το «Πόντος εν αστρον φωτεινόν», ενώ ο Μιχάλης Ξανθόπουλος στη λύρα και η Μαρίνα Χατζεϊπίδου στο τραγούδι, συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους με το «Πάρθεν».

Αμέσως μετά στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της εκκλησίας Ludwigshafen ,στην αρχή έγινε η προβολή του αφιερωματικού βίντεο για το Μιχάλη Χαραλαμπίδη που ετοίμασε ο Σύλλογος Ποντίων, ενώ στη  μίλησαν για τη Γενοκτονία και για το έργο του  Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Ξανθόπουλος, η Δήμητρα Σαρμουκασίδου, μέλος Δ.Σ του Συλλόγου και ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου.






Το βίντεο για το Μιχάλη Χαραλαμπίδη βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο 



https://youtu.be/0nnXRnfJeVU