Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα γιατί θα καταρρεύσει»

 

Με τον πολιτικό και συγγραφέα Μιχάλη Χαραλαμπίδη ο οποίος μίλησε με θέμα «Το νέο Ανατολικό Ζήτημα – Η λύση του τουρκικού προβλήματος σήμερα – Η ανθρωπιστική Ευρώπη», ξεκίνησε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 ο νέος κύκλος του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, με τη συμμετοχή πολιτικών, εκπρόσωπων της αυτοδιοίκησης, και πολιτών από τη Θεσσαλονίκη.



Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, «η Ελλάδα είναι η χώρα που θα δείξει τον άλλο δρόμο, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και έχει ευθύνη και κατάρα να πρωταγωνιστήσει, σημείωσε και σχετικά με τη στάση της Τουρκίας είπε ότι η μεγάλη κρίση της γειτονικής χώρας είναι η κρίση ταυτότητας των Τούρκων, μιλώντας για «αγώνα σωτηρίας της τουρκικής ταυτότητας». Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης εκτίμησε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα γιατί θα καταρρεύσει».

Τέλος, ο ομιλητής Μιχάλης Χαραλαμπίδης, χαρακτήρισε ως τον «καλύτερο Έλληνα ‘πολιτικό’ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο» με το Πατριαρχείο να αναδεικνύεται σε υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας για ανάγκη επανασύνθεσης της εθνικής μας παιδείας και επανασύνδεσης της ιστορικής μας μνήμης.

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ και υπεύθυνη του ΛΕΠ Ειρήνη Καγιαμπίνη.

 

Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, αναφερόμενος στην συμπλήρωση 20 ετών ζωής του ΛΕΠ στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σημείωσε πως την κρίσιμη αυτή περίοδο που απειλούνται γεωστρατηγικά συμφέροντα της πατρίδας μας στο Αιγαίο, στη ΝΑ Μεσόγειο, γύρω από την Κύπρο και αλλού, που αμφισβητείται η κυριαρχία της χώρας μας, οφείλουμε να φωτίσουμε αυτά τα ζητήματα και να δώσουμε εφόδια, χαρακτηρίζοντας τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ως «κλασσική περίπτωση τροφοδοσίας τέτοιων πολιτικών επιχειρημάτων, αναφορικά με την άμυνα της χώρας και των ιστορικών ζητημάτων, που αφορούν τον ελληνισμό διαχρονικά». «Έχουμε καθήκον στην πατρίδα, στους προγόνους, στον Ελληνισμό αλλά και στα παιδιά μας να τα εφοδιάσουμε και να εφοδιαστούμε κι εμείς ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος», σημείωσε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Φεστερίδης, πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία συνέδραμε την εκδήλωση.