Στις 17 Μαΐου 2025, έφυγε από τη ζωή η Γιαννούλα Λαζαρίδου Βασιλείου, 88 ετών, η εμβληματική αυτή δασκάλα του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου. Νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε μεταφερθεί από το Ριζοκάρπασο λόγω προβλημάτων υγείας.
Η κηδεία της τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 20 Μαΐου 2025, στις 14:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Συνεσίου στο Ριζοκάρπασο.
Η Γιαννούλα Λαζαρίδου υπηρέτησε με αφοσίωση τη Δημοτική Εκπαίδευση στο Ριζοκάρπασο κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων του εγκλωβισμού, από τη θέση της δασκάλας έως και της διευθύντριας, μέχρι την αφυπηρέτησή της το 1996. Ως αναγνώριση της προσφοράς της, το Υπουργείο Παιδείας της απένειμε τιμητικά τον τίτλο της Επιθεωρήτριας Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Η προσφορά της στην εκπαίδευση και η αφοσίωσή της στα εγκλωβισμένα παιδιά του Ριζοκαρπάσου δεν ήταν απλώς καθήκον· ήταν πράξη ψυχής, αντίστασης και αγάπης σε χρόνια δύσκολα. Στάθηκε δίπλα στα εγκλωβισμένα παιδιά σαν φως μέσα στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω της μια παρακαταθήκη ψυχής που θα μείνει ζωντανή στη μνήμη όλων.
«Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη εσύ δοξαστική,
μη, παρακαλώ σας, μη λησμονάτε τη χώρα μου!» (Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί)