Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Από την Νεοκαισάρεια στη Σαμψούντα , η Γενοκτονία που δε σταμάτησε και τα "κοχλίδια" του Μαΐου!





Θ. Μαλκίδης 

Από την κατάκτηση της Νεοκαισάρειας στη Σαμψούντα το 1919: Η Γενοκτονία που δε σταμάτησε

Μέρος από τις ομιλίες στο Σύλλογο Ποντίων Λαυρίου 
"Μιθριδάτης" και στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ξάνθης

Στο  τέμενος  Ουλού της επαρχίας Νεοκαισάρειας του νομού  της Τοκάτης, ο μουφτής της περιοχής Αλή Τζανπολάτ  ανέγνωσε  το κήρυγμα κρατώντας σπαθί. Ο μουφτής ανέφερε πως η ανάγνωση κηρύγματος με σπαθί είναι μια παράδοση περίπου 600 ετών -οι Οθωμανοί μόλις καταλάμβαναν μια περιοχή Ελλήνων ή χριστιανών ονόμαζαν συνήθως την πιο ωραία εκκλησία ως "τζαμί κατάκτησης"- και πρόσθεσε  τα εξής: 

"Η παράδοση της ανάγνωσης κηρύγματος με σπαθί γίνεται για να δείξει την κυριαρχία του Ισλάμ στα κατακτημένα μέρη και αργότερα για να δείξει την συνέχεια του Ισλάμ και είναι μια παράδοση που γίνεται ιδιαίτερα στα τζαμιά της κατάκτησης. Σκεφτήκαμε πως η παράδοση αυτή θα έπρεπε να γίνει και στο Ουλού τζαμί που έγινε στην Νεοκαισάρεια . Από τώρα και μετά κάθε Παρασκευή το έθιμο αυτό θα συνεχίζεται στην Νεοκαισάρεια".




Στις 19 Μαΐου το τουρκικό φασιστικό κράτος κάνει γιορτές για τη Γενοκτονία εναντίον των προγόνων μας τιμώντας τον Χίτλερ Κεμάλ, υψώνοντας στη Σαμψούντα τη σημαία των 1919 μέτρων....

Η Γενοκτονία δε σταμάτησε το 1922-1923 αλλά συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με την καταστροφή των μνημείων, την αλλοίωση της ταυτότητας, με τη δίωξη και φυλάκιση αγωνιστών, με την βαρβαρότητα που χτυπά την Ελληνικότητα.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΗΜΕΡΑ



PONTUS’TA BUGÜN DENAM EDILEN SOYKIRIMI DURDURUNUZ




STOP THE CONTINUATION OF GENOCIDE IN PONTOS TODAY










Υ.Γ. 1 "Άμον τα κοχλίδια"

Γίνεται ένας αγώνας από την Αρμενία και τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία και από τη Σουηδία μέχρι τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ένας ιερός αγώνας, τον οποίο δυστυχώς πολλοί τον κατανάλωσαν, ως σύμβουλοι Υπουργών και βουλευτών, υποψήφιοι, "καθηγητές", "ειδικοί", Μνημονιακοί, χωρίς να αναφέρουν τίποτα για τον Παπανδρέου, τον Καραμανλή, τον Φίλη, τον Τσίπρα, τους Ναζί, την Γενοκτονία, την ουσία. Μία φορά με το καθεστώς πάντα με το καθεστώς! 

Εμφανίζονται ”άμον τα κοχλίδια” (σαν τα σαλιγκάρια) κάθε Μάιο και μετά εξαφανίζονται για να υπονομεύσουν, να σιωπήσουν, να αρνηθούν, να πλουτίσουν, να συκοφαντήσουν, να δυσφημήσουν, να λασπολογήσουν, να ζητήσουν από τον Καναδά να μην αναγνωρίσει τη Γενοκτονία!

Απόντες από το προσκήνιο, παρόντες στο παρασκήνιο, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, οι οποίοι ό,τι έκαναν και ό,τι δεν έκαναν θα το βρουν μπροστά τους όπως λέει  ο λαός μας.......


Υ.Γ. 2. Ο Κεμαλισμός είναι Ναζισμός και ο Ναζισμός Κεμαλισμός 

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης διοργανώνει την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, τον "Δρόμο Ζωής", από το μαρτυρικό Μεσόβουνο έως την ηρωική Νάουσα.

Μία "ένωση" των μνημείων, που τιμούν τα θύματά μας ανά τους αιώνες... Μεσόβουνο, Πύργοι, Νάουσα, Πόντος...

Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας και τρέχουμε για τη ζωή!