Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

H Παιδεία του Πόντου και ο Πόντος της ΠαιδείαςΕκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποιεί ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ξάνθης: H Παιδεία του Πόντου και ο Πόντος της Παιδείας : 


Εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό πραγματοποιεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, (Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9), ο σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ξάνθης και η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωση θα γίνει ομιλία από τον Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτορα Κοινωνικών Επιστημών , με θέμα: «Η Παιδεία  του Πόντου και ο Πόντος της Παιδείας».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες του συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Πετρόπουλου, και του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού  Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», υπό τη διεύθυνση της Νατάσσας Ανδρονικίδου.

Σκοπός του Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ξάνθης, όπως αναφέρουν η πρόεδρος Ελένη Παπαδοπούλου και ο γενικός γραμματέας Πολυχρόνης Ορφανίδης, «είναι να συγκεντρώσουμε παιδικά ρούχα και παιχνίδια (σε καλή κατάσταση) για τον φιλανθρωπικό σκοπό “Το Καλαθάκι της Αγάπης”, που διοργανώνει η Περιφερική Επιτροπή Νεολαίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), τα όποια θα διατεθούν σε ορφανοτροφεία της περιφέρειας.

Η συγκέντρωση των ρούχων και παιχνιδιών  θα πραγματοποιείται, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, τις ημέρες Πέμπτη  και Παρασκευή, ώρες 12:00 - 14:00 και 19:00 - 21:00, στο κτήριο του συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης, πάροδος Θερμοπυλών 8.

Η παρουσία και συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα μας τιμήσει και θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα».