Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Οι πρώτες φωτογραφίες του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί από τη φυλακή και μία συγκλονιστική "πορεία"!


Θ. Μαλκίδης: 
Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!

Οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου από την Τουρκία  Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, τις οποίες  δημοσιεύουμε σήμερα είναι οι πρώτες και μοναδικές έως τώρα που λάβαμε από το συναθλητή μας μετά από πέντε μήνες στη φυλακή. 

Ο Γιάννης Βασίλης μας έστειλε τις φωτογραφίες αυτές μετά από την "πορεία" έξι ωρών ,κάθε μέρα, στο διάστημα από την 1η έως την  7η  Σεπτεμβρίου  στη μνήμη των συναγωνιστών του, του  Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ και  του Κούρδου δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί που δολοφονήθηκαν για τη δράση τους και του Έλληνα συγγραφέα  Γιώργου Ανδρεάδη! Ειδικότερα για τον Γιώργο Ανδρεάδη στο βιβλίο που εκδώσαμε στη μνήμη του ο Γιάννης Βασίλης  συμμετέχει με κείμενό του, ονομάζοντάς τον πατέρα των ορφανών του Πόντου, ένα εκ των οποίων είναι και αυτός!

Η "πορεία" μέσα στη φυλακή είναι μία συγκλονιστική πράξη του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί με ιδιαίτερους και προφανείς συμβολισμούς, που ενισχύει τον αγώνα του και τη μνήμη του, δίνοντας σε εμάς το μήνυμα ότι η ψυχή του δεν έχει υποδουλωθεί. 

Εμείς από την πλευρά μας, με δηλωμένη την επίσημη σιωπή και αδιαφορία για το ζήτημα,  συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά του για ελευθερία, για ελευθερία όλων των λαών της Μικράς Ασίας. 

Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!


Ακούστε  συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΕRT open για την υπόθεση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.







Χραντ Ντινκ

Αποτέλεσμα εικόνας για χραντ ντινκ

Ταχίρ Ελτσί

Tahir Elçi (cropped).jpg

Γιώργος Ανδρεάδης

Αποτέλεσμα εικόνας για γιώργος ανδρεάδης
Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης μνήμη Γιώργου Ανδρεάδη