Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η εμφάνιση της ΠΑΕ Ποντίων που διδάσκει.....


Θ. Μαλκίδης

Όταν η εμφάνιση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας διδάσκει..... 

Έχουμε αναφερθεί ξανά στην ενόχληση της Τουρκίας για το ζήτημα της Γενοκτονίας, ενόχληση που εκφράζεται και μέσω  τουρκόφωνης εφημερίδας που εκδίδεται στην Κομοτηνή! Ενοχλήθηκε για τη Γενοκτονία που την ονομάζει δήθεν (!!!!), ενοχλήθηκε και με τα μνημεία της Γενοκτονίας, αυτή τη φορά η Τουρκία ενοχλήθηκε για τη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης, που  έχει μήνυμα για τη Γενοκτονία.

Η ΠΑΕ Ποντίων ιδρύθηκε το 1975 στον Ποντιακό οικισμός Θρυλόριο της Ροδόπης.  Αυτό που ξεχωρίζει  είναι η νέα εμφάνιση της ομάδας για τη σεζόν 2017-2018 , σε κιτρινόμαυρο χρώμα, γεμάτη μηνύματα και ιστορικές μνήμες για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με μαύρο σορτσάκι και κάλτσες ίδιου χρώματος. 

Μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας  παρουσιάστηκε η νέα φανέλα με το εξής σχόλιο: «Η νέα μας εμφάνιση για τη σεζόν 2017-18... Εμβληματική, ιστορική, συναισθηματική ενόψει και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη δύσκολη ημερομηνία της Γενοκτονίας των προγόνων μας...».

Η  σημασία της πρωτοβουλίας είναι αυτονόητη, αποδεικνύεται όμως και από την Τουρκική αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση της εμφάνισης της ομάδας.......