Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ο Διονύσιος -Φρέντης Μπελέρης εξελέγη Δήμαρχος Χιμάρας !

 


Θεοφάνης Μαλκίδης


Ο φυλακισμένος, από το φασιστικό παρακράτος Ράμα- Ερντογάν, Διονύσιος -Φρέντης Μπελέρης εξελέγη Δήμαρχος Χιμάρας !


Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.


Συνεχίζουμε!



Υ. Γ. Το αίτημα για την  άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χιμάρας και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελή Κοκαβέση, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω πρόσφατης μεταμόσχευσης καρδιάς παραμένει, αναμένοντας από την Αθήνα, να απαιτήσει ότι προβλέπεται από το   αλβανικό υποκατάστημα της Άγκυρας....


Ο Μπελέρης  ενημερώθηκε για τον θρίαμβό του και μέσα από τη φυλακή έστειλε το εξής μήνυμα:


«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!»


Ο Μπελέρης επικράτησε του εκλεκτού του Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο, με ποσοστό 50,12% έναντι 49,88%, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.


Στο άκουσμα της είδησης ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί από τους Έλληνες της Χιμάρας, οι οποίοι έδωσαν δίκαιο αγώνα και δικαιώθηκαν!


Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες είπε  μετά τη νίκη Μπελέρη:


«Σε κανένα δήμο δεν ήρθαν αντιμέτωποι με την αλβανική κυβέρνηση και το κράτος όπως εδώ στη Χιμάρα. Η χαρά είναι αυτονόητη, είναι πραγματικά ένας θρίαμβος. Με την ανακήρυξη του Μπελέρη ως νικητή, δίνεται ο όρκος και ξεκινά μια νέα περίοδος για τη Χιμάρα. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την απολυταρχία του Έντι Ράμα. Εδώ αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις πολιτικές του».