Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Φωτογραφικό αφιέρωμα για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

 

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 3 άτομα και κείμενο 

Είμαστε τέσσερεις νέοι άνθρωποι. Μας ενώνει η αγάπη για τον κοινό τόπο καταγωγής. Εμπνευσμένοι από την συμπλήρωσή 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, αποφασίσαμε να ζωντανέψουμε την ιστορία και παράλληλα, να τιμήσουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Κεφαλονιά.



Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 

Φορέσαμε τις παραδοσιακέςμας ενδυμασίες, από διάφορες περιοχές του νησιού, παρμένες από υδατογραφίες της τότε εποχής. Η φωτογραφία, αποθανάτισε το σύγχρονο αποτύπωμα της πολιτιστικής μνήμης του τότε, στο σήμερα. Στις λήψεις μας, βρισκόμαστε τόσο σε ερείπια όσο και σε γειτονιές γεμάτες ζωή, σε μια προσπάθεια να δείξουμε ότι όσοι σεισμοί και δεκαετίες και αν περάσουν, όσο και να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας, οι ρίζες μας δεν θα κοπούν ποτέ. 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 

Είναι οι ίδιες ρίζες, που κράτησαν την κεφαλληνιακή παράδοση ζωντανή μέσα στους αιώνες, αντλώντας βέβαια στοιχεία από τους κατακτητές, αλλά χωρίς ποτέ να χάσουν την αρχαία και βυζαντινή τους ταυτότητα.  Άλλωστε, η παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης αλλά η μεταφορά της φλόγας. Οι ρίζες αυτές, οι δικές μας ρίζες, πιστεύουμε ότι αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους τους Κεφαλλήνες, όπου και αν ανταμώσουμε ανά την Υφήλιο!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και ντιρντλ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και μαντίλα

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και ντιρντλ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και το Δυτικό Τείχος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενοπερισσότερα...