Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ »
Αγίου Ιωάννη 7, Στρόβολος Τ.Θ. 23940, 1687
Λευκωσία – Κύπρος
Τηλ. 22-668464, Φαξ 22-668882
e-mail: adouloti.kerinia@cytanet.com.cy

ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ – ΣΟΛΩΜΟΥ
You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=iZSy_igB--0

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Όταν οι τελευταίες απευθείας συνομιλίες ξεκινούσαν με τα δεδομένα που ξεκινούσαν . Οταν στη γραμμή ΑΤΤΙΛΑ- στην οδό Λήδρας δημιουργείτο ακόμη ένα διασυνοριακό σημείο άσκησης ελεγχόμενης διακίνησης πολιτών από ένα Κράτος σε άλλο , η Αδούλωτη Κερύνεια κατάγγειλε και προειδοποιούσε ότι είχαν αρχίσει να ακούγονται τα τύμπανα του ξεπουλήματος.
Σήμερα στον απόηχο των όσων λέγονται για την κατάληξη της πρώτης φάσης αυτών των συνομιλιών, προειδοποιούμε ότι τα τύμπανα του ξεπουλήματος ηχούν ξεκάθαρα πλέον και αναγγέλλουν την επερχόμενη καταστροφή. Είναι ευθύνη μας να ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ για να ΜΗΝ μας ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ τα γεγονότα.

Πολύτιμος χρόνος χάθηκε και αυτή τη φορά, στη διάρκεια του οποίου συνέχισε να εκφυλίζεται το Κυπριακό και να εδραιώνεται στη συνείδηση των ξένων χωρών ότι το Κυπριακό λύθηκε και παραμένει τυπικά η υπογραφή της λύσης. Μάλιστα οι ξένοι διερωτώνται γιατί αργούμε να οδηγηθούμε στη συνομολόγηση και την έγκριση της λύσης.
Οι ξένοι βέβαια δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το Κυπριακό δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ή , άλλοι αρχηγοί των Κομμάτων, ούτε οι διάφοροι Διπλωμάτες που δεν μιλούν για την κατοχή της Κύπρου. Υπάρχει και ο Κυπριακός Λαός . Ο κυρίαρχος Λαός ο οποίος δεν είναι έτοιμος να ξεπουλήσει την Πατρίδα.

Υπάρχουν οι πρόσφυγές μας, υπάρχουν οι νεκροί μας του 1974. Υπάρχουν οι συγγενείς αιχμαλώτων που μόλις τώρα πληροφορούνται ότι οι δικοί τους ενώ είχαν συλληφθεί ζωντανοί από τους Τούρκους, βρέθονται σε ομαδικούς τάφους , εν ψυχρώ δολοφονημένοι με σφαίρες στον κρόταφο και τα κορμιά τους. Άλλοι τέτοιοι συγγενείς ζουν δραματικότερες στιγμές από ότι προηγουμένως εξακολουθώντας να αναμένουν πότε θα σκαφθεί άλλος ομαδικός τάφος για να εξακριβώσουν τα ίδια και για τους δικούς τους. Η διαπίστωση και μόνο ότι οι δικοί τους βασανίσθηκαν στα χέρια των κατακτητών και εν ψυχρώ δολοφονήθηκαν αποτελεί μεγαλύτερο μαρτύριο από εκείνο που ζούσαν ενώ τους θεωρούσαν αγνοουμένους. Όλοι αυτοί δεν είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την Πατρίδα.

Ο Κυπριακός Λαός λοιπόν, πάνω στο κορμί του οποίου ασέλγησαν το 1974 δικοί και ξένοι, και εξακολουθούν και σήμερα να ασελγούν, και πάλιν δικοί και ξένοι, μέσα από τη διαχείριση που γίνεται του Κυπριακού, δεν είναι έτοιμος να δεχθεί το ξεπούλημα που του επιφυλάσσεται και το οποίο θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες που ακολουθούνται, καθώς και μέσα από τα παράνομα σενάρια που δρομολογούνται ολοφάνερα , αλλά και στα σκοτεινά παρασκήνια .
Χρειάζεται ακόμη χρόνος να «χωνέψει» τα πράγματα . Να σπάσει το ηθικό του και να λυγίσει το φρόνημα του.Γιαυτό ακούει συνέχεια όλων των ειδών τις διαστρεβλώσεις, την παραπληροφόρηση, τις κινδυνολογίες , τους εκβιασμούς , τις απειλές. Ακούει συνέχεια να του λένε ότι φταίει για να είναι εδώ οι Τούρκοι και πρέπει να πληρώσει το τίμημα. Ακούει ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με τους Τουρκοκύπριους όπως πριν και πρέπει να μάθει να τους αγαπά ως αδέλφια ενώ εκείνοι θα παραμένουν στα σπίτια μας και εμείς για πάντα πρόσφυγες. Ακούει να υπονομεύεται και να χλευάζεται κάθε τι που αποτελεί αντίσταση στον προβαλλόμενο ως αδήριτη ανάγκη συμβιβασμό με την κατοχή. Γιαυτό παρατραβάει η λύση του Κυπριακού και περνούμε από συνομιλίες σε συνομιλίες, από φάση σε φάση συνομιλιών, από επαναλαμβανόμενα προγραμματισμένα αδιέξοδα και ναυάγια.

Είναι όμως, το μήνυμα του Κυπριακού Λαού το οποίο δόθηκε και πάλιν φέτος με αφορμή τον 35ο Ιούλιο της κατοχής, ξεκάθαρο. Πιστός ο Κυπριακός Λαός σε ότι του επιτάσσει ο αυτοσεβασμός , η αξιοπρέπεια , η Ιστορία του, το Δίκαιο, καθώς και το ένστικτο της επιβίωσης του σε αυτόν τον τόπο, διακηρύττει ότι :

• ΔΕΝ Ξεχνά.
• Θα αγωνίζεται για το Δίκαιο και την αποκατάστασή του στην Κύπρο, μέχρι να το επιτύχει.
• Απορρίπτει την προσπάθεια ξεπουλήματος της Πατρίδας μας υπό το μανδύα του συμβιβασμού, της μορφής, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
• Απορρίπτει κάθε ιδέα για αποζημιώσεις και ανταλλαγή περιουσιών, ως τον ύστατο εξευτελισμό στον οποίο θα μπορούσαν να τον υποβάλουν οι οποιοιδήποτε Ηγέτες αυτού του τόπου.
• Απαιτεί απελευθέρωση του τόπου του, με απόσυρση όλων των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, καθώς και όλων ανεξαίρετα των Τούρκων και Ευρωπαίων Εποίκων .
• Απαιτεί την επιστροφή όλων των προσφύγων πίσω στα χωριά τους , τα σπίτια και τις περιουσίες τους, σε μια ελεύθερη Κύπρο.
• Απαιτεί την άσκηση του δικαιώματος του, σε μια ελεύθερη Πατρίδα να διαμορφώσει το δικό του Δημοκρατικό Σύνταγμα , κάτω από το οποίο να ζήσουν σε αυτόν τον Τόπο σε ειρήνη και ευημερία , ισότιμοι πολίτες ενός Δημοκρατικού Κράτους, όλοι οι νόμιμοι πολίτες του τόπου, Έλληνες ( Πλειοψηφία), Τούρκοι ( Μειοψηφία), Αρμένιοι, Μαρωνίτες και άλλοι ( Ακόμη πιο μικρές μειονότητες).

Δεν πρέπει να υπάρξει συνέχιση της φαρσοκωμωδίας που βάφτισαν οι Άγγλοι συνωμότες , απευθείας συνομιλίες μεταξύ Κυπρίων για τους Κύπριους, διότι έτσι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την αποδοχή και νομιμοποίηση της παρούσας κατάστασης ως την τελική λύση.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.