Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Ενας Προφήτης ή απλά ένας Αληθινός Πολιτικός ;


 Ένας Προφήτης ή απλά ένας Αληθινός Πολιτικός ;

Γράφει ο Γιώργος Ανδρεάδης*


Και ο λόγος για τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη έναν άνθρωπο που προέβλεψε με ανατριχιαστική ακρίβεια το 1996 ,  τα γεγονότα που βιώνουμε σήμερα. 



Θα ήθελα όμως πριν συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο αυτό , να παρακολουθήσετε το παρακάτω μικρό απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του το 1996 :




Χαρακτηριστικά τα λόγια του : “Φοβάμαι ότι στο τέλος του κύκλου , που θα είναι το 2004 , που θα είναι το 2010 , τότε θα δούμε ότι για αυτήν την Ελλάδα που όλοι λίγο πολύ μιλούν αργά , θα είναι μια Ελλάδα που την ονομάζω εδώ και καιρό Τουρκο-μπαρόκ .



Θα είναι , δηλαδή μια Ελλάδα , ένα φτωχό ίσως και συρρικνωμένο βιλαέτι ή γερμανικό λάντερ“.


Αυτός ο άνθρωπος , λοιπόν , δεν ήταν προφήτης και όλα όσα προέβλεψε πριν από 17 ολόκληρα χρόνια δεν αποτελούσαν “κληρονομικό χάρισμα” αλλά ήταν όμως καθαρή , έντιμη και ανεπηρέαστη πολιτική κρίση βασισμένη στην ιστορία.


Και μην ξεχνάμε πως όποιος λαός ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει…



Βέβαια το 1996 οι Σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ και όλοι όσοι τον άκουγαν τον χαρακτήριζαν ως “γραφικό”.


Ένας “γραφικός” άνθρωπος όμως δεν μπορεί να φανεί επικίνδυνος , παρολ ‘αυτά το 1999 το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην διαγραφή και στον εξοβελισμό του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Γιατί άραγε ;


Γιατί δεν είδαμε τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη ποτέ ξανά στα Μ.Μ.Ε. μετά από αυτή του την ομιλία ;



Πόσοι γνωρίζατε τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη πριν δείτε αυτό το βίντεο ;


Το σύστημα φίλοι μου δυστυχώς καταβροχθίζει όλους όσους προσπαθούν να πουν αλήθειες και δεν ήταν μόνο ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αυτός που φιμώθηκε από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και πολλοί όμοιοί του.


Αν παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του κάτι που σας συνιστώ




Ακούστε προσεχτικά όλα όσα λέει καθώς και το χρονικό σημείο 14:40 – 15:55 όπου αναφέρει ότι σε κανένα μέρος του κόσμου η πολιτική του ηγεσία δεν έδειξε τόση δουλικότητα και υφιστάμενη σχέση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -ακολουθεί χειροκρότημα-.



Με απλά λόγια δηλαδή μιλάει για του σημερινούς “παπαγάλους”- δημοσιογράφους (και όχι μόνο) οι οποίοι αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη μεταφέροντας ψεύτικες πληροφορίες εις βάρους του ελληνικού λαού , μόνο και μόνο για το συμφέρον των κομμάτων που αντιπροσωπεύουν.


Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης θέλω να σας πληροφορήσω πως δεν παραιτήθηκε τόσο εύκολα από τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα.Το 2000 μετείχε στις βουλευτικές εκλογές με τον κομματικό σχηματισμό που ιδρύει ο ίδιος , την «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση» , όπου συγκέντρωσε 32.068 ψήφους , ποσοστό 0,47%. Φυσικά και μετάνιωσαν όσοι δεν τον ψήφισαν τότε , καθώς η λύση για μια καλύτερη Ελλάδα βρίσκονταν μπροστά τους , μα δεν την έβλεπαν.



Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης από το 1996 εώς και σήμερα συνεχίζει να κάνει διαλέξεις σ’όλη την Ελλάδα σε πανεπιστήμια και διαδηλώσεις.Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη το 1951 είναι Έλληνας πολιτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία.


Τέλος χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια χρηστών κάτω από την ιστορική αυτή ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη και ας διαβάσουμε κάποια από αυτά :


Dimakis88 : Έβλεπε πιο μπροστά από τους άλλους πολιτικούς.



human19881988 : Γεωοικονομισμός…Μπουργκάς-Αλ­­εξανδρούπολη….η ενδοχώρα που ενσωματώνει τα άκρα…? Ποιος είναι αυτος ρε παιδιά γιατί δεν ηταν στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ…τα σκατά μόνο επιπλέουν σ’αυτήτη χώρα?


HER2PIT : Πολιτικός…Όχι Πολιτικάντης..!


Ariane Coroneos : ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Καταπληκτικός ! Δυστυχώς δεν τον άκουσε κανείς. Τι απέγινε αυτός; Που βρίσκεται τώρα;


alessiob77 : Καλά τα έλεγε το παλικάρι αλλά τέτοιους το σύστημα δεν τους θέλει γιατί διαταράσσουν τον υπνάκο μας .



24PLATON : Σοκ και δέος. Που είναι αυτός ο άνθρωπος. Που τον εξαφάνισαν ; Nα βγούν αυτοί οι Έλληνες μπροστά.


nikiforos fokas : ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΙΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ…ΠΟΛΙΤΙΚΗ…ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ…;


yannibcommando : Αυτός ο άνθρωπος μου έδωσε ελπίδα. Τον ανακάλυψα φέτος… Δακρύζω από συγκίνηση που τον ακούω.


*Ο Γιώργος Ανδρέαδης είναι συντάκτης του ipografi.com